Så er det nu! Bliv klogere på it Stil et spørgsmål

Hvad er IT?

Så svært er det jo ikke

It er i dag alle mands eje, og det drejer sig ikke længere kun om at kode.  Det var IT 1.0. I dag taler vi IT 2.0, hvor det handler om at skabe løsninger, som gør livet lettere  og sjovere for mennesker.

En verden af muligheder

It-branchen har mange ansigter. Der er næsten lige så mange veje ind i it-branchen, som der er mulige jobs i den anden ende.

I dag skal it ses i en sammenhæng. Det handler om at se muligheder i at bruge it til at lette samspillet mellem mennesker – fx ved at designe brugerfladen på en mobiltelefon  eller oprette en it-kommunikationsvej.  Det kræver kreative og visionære mennesker, som kan kode og se muligheder og udvikle it-løsninger i samspil med andre mennesker.

Leg og læring

Vi lever i en it-verden. It er en del af vores liv, arbejde og skolegang. Det optager vores fritid – om det er spil eller sociale netværk som facebook – og vi leger mere og mere med det. Mange ting bliver lettere med it. Det indgår i flere sammenhænge, fra træning og udvikling af børnehavebørn og handicappede til højt specialiserede jagerpiloter.

Verden for dine fødder med it

It er et værktøj, som åbner muligheder og sætter verden i bevægelse. Med it kan man reducere CO2 udslippet, hjælpe syge børn og handicappede. Man kan udvikle spil eller webdesign, hvor kun de kreative tankers rækkevidde sætter grænsen. Eller man kan anvende sin strategiske sans til at se muligheder og skabe nye forretningsområder med it.

Samtidig er it en grundlæggende struktur for vores samfund. Mange ting vi i dag tager for givet, ville slet ikke være muligt uden it. Alt fra registrering af vores fødselsdata over en tur i brummen til den sidste rejse bliver lagret, registreret og delt via it.

Med andre ord, it er en platform, hvorfra man skabe sit liv og karriere, og samtidig være med til at forme fremtiden.

Fyr løs. Vi lover at svare så mange vi kan

Vi står klar til at svare på dine spørgsmål om it-branchen. Vi repræsenterer alt fra autodidakte kreative hoveder over super systematiske kodere til strateger med næse for den gode forretning. Og vi er flere end 70 it-hoveder, som står til rådighed.

Har du et spørgsmål, så har vi et svar.

Spørg karrierevejlederen

Spørgkarriererådgiver Bodil Damkjær fra Jobmaker A/S om dine karrieremuligheder. Hvad egner du dig bedst til – informationsarkitekt eller software ingeniør? Eller hvad med internationale karrieremuligheder?

Bodil Jørgensen har 15 års erfaring fra JobMaker A/S i at guide folk i valg af karriere. Hun lover at svare dig inden for en uge.

Spørg studievejlederen

Hvilket studie egner sig bedste til dine it-drømme? Hvor finder du studiet, og hvad kræver studiet af dig? Studie-vejeledere fra landets it-universiteter svarer på dine spørgsmål.